


ବୋରନ୍ 20%
ଫୁଲ ଏବଂ ଫସଲର ଫଳ ସେଟିଂ ପାଇଁ ବୋରନ୍ ଏକ ମାଇକ୍ରୋନ୍ୟୁଟ୍ରିଏଣ୍ଟ ଜରୁରୀ | IFFCO ବୋରନ୍ (ଡି ସୋଡିୟମ୍ ଟେଟ୍ରା ବୋରେଟ୍ ପେଣ୍ଟା ହାଇଡ୍ରେଟ୍) (ବି 20%) ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଭାବରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ମାଇକ୍ରୋନ୍ୟୁଟ୍ରିଏଣ୍ଟପ୍ରଦାନ କରିଥାଏ | ଏହା ଉଦ୍ଭିଦରେ କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ପରି ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱର ଅବଶୋଷଣକୁ ମଧ୍ୟ ବଢାଇଥାଏ |
ପ୍ରମୁଖ ବୈଶିଷ୍ଟ୍ୟ
ଫୁଲ ଏବଂ ଫଳ ସେଟିଂ ପାଇଁ ଜରୁରୀ
ଫସଲ ଉତ୍ପାଦନ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ଜରୁରୀ
କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ଅବଶୋଷଣରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ
ଫଳର ଗୁଣବତ୍ତା ଏବଂ ଆକାର ବୃଦ୍ଧି କରେ

ବୋରନ୍ 20% କିପରି ବ୍ୟବହାର କରିବେ
ଫସଲ ଚକ୍ରର ସ୍ଥାନ, ଅନୁପାତ ଏବଂ ସମୟକୁ ବିଚାର କରି ସାର ବ୍ୟବହାର କରାଯିବା ଉଚିତ୍ |
ପତ୍ରର ସ୍ପ୍ରେ ପ୍ରଣାଳୀ ବ୍ୟବହାର କରି ଏହି ସାରକୁ ମଧ୍ୟ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଇପାରିବ, ପୁଷ୍ଟିକର ଅଧିକ ଅବଶୋଷଣରୁ ରକ୍ଷା କରିବା ପାଇଁ ଗରମ ପାଣିରେ 1-2 ଗ୍ରାମ୍ IFFCO ବୋରନ୍ ସହିତ ଲିଟର ପାଣିରେ ସଠିକ୍ ଭାବରେ ମିଶ୍ରଣ କରାଯିବା ଉଚିତ୍ | ଏହି ସ୍ପ୍ରେ କରିବା 1 ରୁ 2 ସପ୍ତାହ କରାଯିବା ଉଚିତ, ଏହାକୁ ସକାଳେ କିମ୍ବା ସନ୍ଧ୍ୟାରେ ସଠିକ୍ ସ୍ପ୍ରେ ନୋଜଲ୍ ବ୍ୟବହାର କରି ସ୍ପ୍ରେ କରାଯିବା ଉଚିତ୍ | ଫସଲ ଏବଂ ମାଟି ଅନୁଯାୟୀ ସ୍ପ୍ରେ ବ୍ୟବହାର କରାଯିବା ଉଚିତ ଏବଂ ପତ୍ରକୁ ସାରରେ ସଠିକ୍ ଭାବରେ ଭିଜାଇ ରଖିବା ଉଚିତ୍ | ବୋରନ୍ ବ୍ୟବହାର ପାଇଁ ଏହା ପରାମର୍ଶିତ ପଦ୍ଧତି କାରଣ ଏହା ବୋରନ୍ କୁ ସିଧାସଳଖ ଉଦ୍ଭିଦମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଉପଲବ୍ଧ କରାଏ ଏବଂ ଉତ୍ପାଦନକୁ ସକରାତ୍ମକ ଭାବରେ ପ୍ରଭାବିତ କରିଥାଏ ।